Snapchat kommer måske snart ind på dronemarkedet

snapchat-droner

De fleste af os kender Snapchat som det lille gule appikon, hvor vi modtager jævne strømme af billeder, videoer og tekstbeskeder – som så automatisk slettes efter få sekunder. Snapchat er dog meget mere end det, da de sidste år ændrede navn til Snap Inc., og dermed blev til mere end “bare” et socialt medie – vi må forvente at Snap Inc. kan blive en kæmpe tech-gigant.

Snap Inc. – Mere end et socialt medie

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at de fleste idéer udspringer fra deres populære app Snapchat, og dens funktion at gøre livet lettere at dele med sine venner og bekendte.

Derfor kigger Snap Inc. primært ind i nye (mere moderne) metoder til, hvordan vi kan tage billeder af de ting vi ser. Det er nok også primært med det fokus for øje, at de ønsker at gøre Snapchat til et endnu mere benyttet medie, end det i forvejen er..

Snap Inc. er allerede kommet med deres kamerabrille, Spectacles, og vi har formentlig kun set toppen af isbjerget.

Snapchat-brillen: Det første bud

Sidste år så vi, da Snap Inc. kom frem med den banebrydende brille, der med et enkelt klik på brillestellet kan optage en 10-sekunders filmsekvens, som senere let kan sendes igennem Snapchat-appen. Der er endda indbygget en lille lysindikator i brillen, så du kan se, hvor langt i optagesekvensen, du er.

Brillen blev døbt Spectacles og har til formål at gøre det lettere at dele de oplevelser du har – navnligt hvor man ikke har hænderne frie. De viser eksempelvis, hvordan den kan optage en film, hvor en skateboarder har dem på.

Herunder kan du se CNET’s anmeldelse af Spectacles:

 

Snapchat-dronen: Måske den næste idé

Vi ved, at Snapchat altid har kigget ind i, hvordan de kan løse udfordringen med selfies. Størstedelen af de billeder, der ryger igennem Snapchat er selfies, men det kan til tider være svært at tage den helt rigtig selfie, da man ikke selv kan holde telefonen så langt væk fra sig selv – som man ønsker.

Her kunne mini-droner være en løsning, da den vil kunne flyve væk, tage billedet af en selv og flyve tilbage igen. Vi ved eksempelvis, at Snap Inc. har talt med et Berkeley-baseret dronefirma ved navn Lily Robotics i slutningen af 2016. Der er umiddelbart ikke nogle konkrete tilbud på bordet, men det er uden tvivl en indikator om, at Snap Inc. viser interesse for droneverdenen.

Vi ved ydermere, at droner fra Lily kan opfylde Snap’s ønske om at løse selfie-problemet, da de kan flyve væk, filme ejeren og følge ejeren. Dette kan især blive brugbart, hvis man ønsker at filme sig selv, når man udøver sportsaktiviteter, som eksempelvis snowboarding eller surfing.

Jeg har gennem de seneste år fulgt tæt med i droneindustrien og dens udvikling. Jeg synes at det er super spændende at se, hvordan dronerne i et bredere og bredere omfang, kan være med til at effektivisere vores hverdag.