Så er der kommet nyt fra DJI – Spark!

De seneste par måneder har der gået rygter om, at DJI havde i sinde at lancere et nyt produkt, hvilket blev underbygget af lækkede fotos af den angiveligt kommende drone. I går blev dagen, hvor DJI løftede sløret for DJI Spark – et navn som flere havde forudsagt.

Nu skal du høre, hvad der ligger bag navnet.

Lille drone med smæk i

DJI Spark vejer ca. 300 gram – så der må siges at være tale om en beskeden sag. Når det så er sagt, er der ikke sparet på kræfterne. Spark kommer med et 12 MP kamera og er i stand til, at skyde videoer i Full HD.

Med den innovative HD Wi-FI teknologi er Spark i stand til, at livestreame det som den filmer med en afstand på helt op til 2 km. På trods af den lange rækkevidde, skal du ikke være bange for at dronen flyver ind i noget – den er nemlig udstyret med Obstacle Avoidance, som vi kender fra andre DJI modeller.

Specs:

  • Vægt: Ca. 300 gram
  • Mål: 14,3 x 14,3 x 5
  • Batteritid: 16 minutter
  • Tophastighed: 50 km/t
  • Kamera: 12 MP

…Men hvad er det, der gør Spark speciel?

Selvfølgelig er det blæret, Spark automatisk undgår objekter og at de har ‘Return to Home’ funktion, samt en masse flight modes – men vi har bare set det før. Der er til gengæld også funktioner vi ikke har set.

Gesture & Palmcontrol

En spektakulær feature ved DJI Spark er, at du kan styre den uden en fjernbetjening eller en smartphone. Det betyder, at du kan styre dronen udelukkende ved hjælp af dine armbevægelser. Vil du have Spark til at tage et billede af dig og dine venner, så kan du også det – uden fjernbetjening!

Quick Launch & FaceAware

Spark er udstyret med ansigtsgenkendelse – hvilket gør at dronen kan lette direkte fra din håndflade, ved at du kigger ind i kameraet. Dronen kan ligeledes lande i din hånd igen, hvis du beder den om det.

Quickshot

Er du ikke verdensmester i at klippe dine optagelser sammen? Så kan Spark hjælpe dig. Med QuickShot funktionen kan Spark skyde fede optagelser i forskellige vinkler, hvorefter at dronen selv sammensætter optagelserne til en kortfilm.

Andre egenskaber

  • Kamera med gimbal
  • ‘Stay on Target’ – lås dronen fast på dig selv, når du dyrker sport
  • TapFly – fortæl Spark hvor den skal flyve hen
  • Kommer i flere forskellige farver

Se introduktionsvideoen til DJI Spark her:

Hvad kommer DJI Spark til at koste?

På DJI’s egen hjemmeside står Spark til 500$ – hvilket svarer til ca. 3.300 kr., du kan dog godt forvente, at dronen bliver noget dyrere på det danske marked. Vi forventer at dronen kommer til at koste i omegn af 4.500 kr.

Du har “heldigvis” lidt tid til at spare op, da Spark ikke kan købes i Danmark før slutningen af juni.

Hos Dromag glæder vi os til at prøve den nye Spark og se hvad den egentlig har at byde på.

Jeg har gennem de seneste år fulgt tæt med i droneindustrien og dens udvikling. Jeg synes at det er super spændende at se, hvordan dronerne i et bredere og bredere omfang, kan være med til at effektivisere vores hverdag.