Så blev det UPS’ tur – pakkelevering med droner

Vi har tidligere nævnt Amazon som værende et af de førende selskaber, der har i sinde at benytte droner til at levere pakker i nærmeste fremtid, men nu har en anden stor spiller meldt sig på banen – nemlig kurerfirmaet UPS.

Effektiv levering med droner

UPS er i fuld gang med, at teste levering af pakker med droner. Ideen med det hele er, at effektivisere budenes tid. Ved at benytte en drone i forbindelse med levering, kan buddet komme af med flere pakker samtidig og spare betydeligt med kilometer.

Effektivisering ved hjælp af droner, vil især gøre sig gældende ved leveringer på landet, hvor der er længere mellem husene. Så ikke nok med, at det bliver hurtigere at levere pakker, det er samtidig bedre for miljøet, i og med at dronerne er eldrevne og ikke udleder CO2, som en bil.

Hvordan fungerer levering med droner?

Dronen som skal hjælpe med at levere pakker, kommer til at være placeret på en platform, på taget af UPS bilerne. Pakken bliver placeret i en gitter-kurv, som er monteret på undersiden af dronen, hvorefter den letter direkte fra bilen af.

Når dronen har afleveret pakken, finder den selv tilbage til bilen, ved hjælp af en GPS-sender. Det betyder at buddet uden bekymringer, kan køre videre til sit næste stop, da dronen selv sørger for at finde tilbage til bilen.

Flere og flere leverer med droner

Det er en tydelig tendens, at alle de store spillere, hvor levering er en del af deres forretningsmodel, spekulerer i levering med droner – og mere til. Amazon, Fedex og UPS er bare nogle af giganterne inden for fragtmarkedet, som tester levering med droner på livet løs.

Levering med droner vil formentlig være et must for kurerfirmaer i nærmeste fremtid, hvis de har et ønske om at forblive konkurrencedygtige. Når det så er sagt, spiller selve buddene hos UPS stadig en essentiel rolle. Det er altså ikke meningen at dronerne skal overtage jobs, de skal derimod gøre arbejdet lettere og hurtigere for chaufførerne.

Her kan du se, en testlevering med en UPS drone:

Jeg har gennem de seneste år fulgt tæt med i droneindustrien og dens udvikling. Jeg synes at det er super spændende at se, hvordan dronerne i et bredere og bredere omfang, kan være med til at effektivisere vores hverdag.