,

Mini-droner skal hjælpe med at bestøve, når bestanden af bier falder

robo-bees-droneteknologi

I den seneste tid har man oplevet, at bestanden af de gul-sorte flyvende bestøvere er svundet ind, og derfor har et hold japanske forskere kigget ind i, hvordan vi med robotter kan varetage den vigtige opgave, som bierne hidtil udelukkende har stået for – altså at få bestøvet blomsterne.

Mini-droner med hestehår er svaret

Selvom svaret lyder ret så alternativt, er det faktisk den løsning, de japanske forskere har arbejdet på. Man tager en mini-drone, som får monteret en række hestehår på undersiden, som skal være med til at samle pollen fra blomsten.

Disse hestehår er kombineret med en gel, som gør dem i stand til at opsamle den nødvendige pollen for at supplere bierne med deres arbejde. Mini-dronerne kaldes robo-bees.

Herunder kan du se robo-bees i action:

Dronerne – en vigtig del af fremtiden

Det er langt fra første gang, vi har set, hvordan dronerne bliver en vigtig del af fremtiden, men det er en af de første gange, vi ser dronerne overtage nogle af naturens egne funktioner – og det vil helt sikkert åbne en masse nye spændende muligheder for droneudviklingen.

Robo-bees er endnu ikke klare til at blive sat ud i naturen, men der forskes på livet løs, så man kan være klar, hvis bistanden falder yderligere.

Jeg har været tekniknørd fra barns ben, og dronerne blev så naturligt det næste step. Jeg nyder at følge den teknologiske udvikling, og jeg synes dronerne byder på tonsvis af spændende muligheder.