Kamera-drone: 3 væsentlige overvejelser + det perfekte valg

drone-med-kamera

Hvis du gerne vil bruge dit kamera til at filme, er der nogle overvejelser, som du bør gøre dig. Det er nemlig langt fra lige meget, hvilken drone du vælger til formålet. Rigtig mange droner er skabt med kamera efterhånden, men det betyder bestemt ikke, at de alle er skabt til at producere smukke dronefilm.

De 3 væsentlige overvejelser

Her gør vi lige livet en smule lettere for dig, der skal ud og investere i en kamera-drone. Vi har nemlig samlet tre overvejelser, som alle bør gøre sig, inden de køber en kamera-drone.

HD eller 4K?

Først tænker du måske; “findes der ikke andet end HD og 4K?”, og jo – der findes droner med dårligere kameraer, men det er slet ikke relevant, hvis man ønsker en videokvalitet, som kan bruges til noget. Er man bare det mindste seriøs omkring dronens kameraegenskaber, er HD kamera et must.

Så derfor er spørgsmålet, om man skal hoppe op i den hårdeste liga, og snuppe en med 4K kamera, eller nøjes med HD. Det handler selvfølgelig om dine ambitioner, men oftest vil valget afhænge af, i hvilken sammenhæng, du bruger det.

Hvis du;

  • arbejder med foto- og videoproduktion: Vælg 4K
  • er hobbyfotograf: Vælg HD

I bil eller på cykel?

Ja, her snakker vi selvfølgelig om, hvordan du skal transportere dine drone rundt til alle de flotte lokationer, hvor du ønsker at benytte den. Hvis du kommer kørende på jernhesten, vil du nok foretrække en drone, som kan være i din rygsæk, hvorimod det er lidt mindre væsentligt, hvis du kommer kørende i bil.

Der findes nemlig to “typer droner” når der kommer til transport. Dem der kan foldes sammen – og dem der ikke kan.

Hvis du;

  • kører på cykel: Vælg en sammenfoldelig drone
  • kører i bil: Vælg frit på alle hylder

Kontrol eller frihed?

Nu kommer vi til selve kontrollen af dronen. Her er nemlig to måder at kontrollere dronen på, som begge kan være nyttige til kamera-droner – men til forskellige scenarier. Man kan enten styre dronen ved hjælp af en fjernbetjening, så man selv kontrollerer alle dronens bevægelser – eller man kan lade dronen følge en selv, så man har hænderne frie til at udøve sportsaktiviteter eller lignende – dette kaldes “Follow Me”.

Hvis du;

  • skal filme landskaber og lignende: Er Follow Me ikke nødvendigt
  • skal filme dig selv: Vælg en drone med Follow Me

Det perfekte valg: DJI Mavic Pro

Der er nærmest ikke noget, DJI Mavic ikke kan. Ligegyldigt hvilke scenarier du valgte  i ovenstående overvejelser, vil DJI Mavic Pro klare opgaven. Den kører med en knivskarp 4K-opløsning, kan puttes lige ned i rygsækken og kan følge efter dig automatisk (hvis du altså ikke blot ønsker at bruge den medfølgende remote).

Det eneste rigtige minus ved Mavic Pro er, at den ikke er helt billig. Man skal gerne slippe omkring 9.000 kr. for denne herlige kamera-drone.