Julegaven til droneentusiasten 2017

Hvis du har en nær, som er helt vild med droner, har du måske overvejet at købe noget drone-relateret i julegave. Derfor har vi lavet en guide, som du bør læse inden du går på julegaveindløb i droneverdenen.

Først vil vi komme med lidt generelle overvejelser, du kan gøre dig – og til sidst kommer vi med konkrete bud på gaver inddelt i følgende budgetkategorier:

  • Op til 1.000 kr
  • 1.000 – 3.000 kr
  • 3.000+ kr.

De væsentlige overvejelser

Drone eller tilbehør

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, om personen allerede har en drone. Hvis det er tilfældet, åbner det op for en lang række gaveidéer i form af tilbehør, hvilket ofte vil være de lidt mere budgetvenlige gaveidéer – fremfor at give en drone.

Hvad er formålet med dronen

Der er nok to formål, der er overvejende for de fleste droneentusiaster. Enten skal dronen bruges til at fotografere ellers skal den bruges til flyve “for sjovt”. Dette bør du overveje, inden du køber gaven, så du kan gå efter en drone, der er gør sig godt til formålet.

Barn eller voksen

Er der tale om en dronegave til et barn, er det ofte en lidt anden type gave, end hvis det er en dronegave til en voksen. Til børn vil der nemlig ofte være tale om en lidt billigere drone, da risikoen for at den går i stykker er større.

Dronegaver i forskellige budgetter

Som lovet øverst i artiklen ville vi komme med nogle konkrete bud på, hvad du kan give ham eller hende, der er vild med droner. Vi kommer både med bud på droner og på dronetilbehør. Når vi kigger på dronetilbehør, har vi taget eksempler med på tilbehør til DJI Phantom 4, da det er en særligt populær drone. Du kan dog sagtens finde lignende tilbehør, som matcher til den drone som modtageren af gaven har. Her anbefaler vi dig at søge (og eventuelt købe) på amazon.co.uk, da de har et bredt udvalg til gode priser.

Dronegaver op til 1.000 kr.

Inden for dette budget findes der enten droner i den helt billige ende eller udstyr til den mere dedikerede droneentusiast. Der kan altså sagtens blive plads til en lille sjov drone, som vil passe godt til folk der er nye inden for droneflyvning.

Droner i prislejet op til 1.000 kr.

Dronetilbehør i prislejet op til 1.000 kr.

Dronegaver fra 1.000 til 3.000 kr.

Her kommer vi op i et budget, hvor der begynder at være en del muligheder. Dette gør sig primært gældende inde for selve dronerne, hvor der er mulighed for at købe nogle, der kan “noget mere” end de helt billige, som ofte er skrabet på funktioner og flyvefærdigheder.

Droner i prislejet 1.000 til 3.000 kr.

Dronetilbehør i prislejet 1.000 til 3.000 kr.

Dronegaver fra 3.000+ kr.

I denne kategori har vi ikke tilbehør med, da de meste tilbehør ikke løber op i så mange penge – og hvis det gør, er det formentlig noget, der er udspecificeret på en ønskeliste, da der vil være tale om “high-end-gear”. Her har vi til gengæld nogle af markedets bedste droner med, som dog også løber op i lidt af en sum. Skal der gives gaver for store beløb, vil en af nedenstående gaver med garanti gå varmt ind hos droneentusiasten.

Droner i prislejet 3.000+ kr.

Jeg har været tekniknørd fra barns ben, og dronerne blev så naturligt det næste step. Jeg nyder at følge den teknologiske udvikling, og jeg synes dronerne byder på tonsvis af spændende muligheder.