Bliver dronerne PostNords undergang?

Vi har tidligere nævnt mange store firmaer, som spekulerer i levering ved hjælp af droner, såsom Amazon og UPS, men nu er der faktisk også kommet en stor dansk virksomhed på banen, som for alvor kan true udskældte PostNord.

Få playstationspil leveret med drone

Det var bare et spørgsmål om tid, men selv her på Dromag regnede vi faktisk ikke med, at det ville ske så hurtigt – Coolshop tester levering med droner. Til at begynde med, vil der udelukkende være tale om levering af konsolspil med droner.

Den første officielle testlevering skete i begyndelsen af marts, i forbindelse med udgivelsen af spillet Ghost Recon: Wildlands. Coolshop havde i en konkurrence udloddet spillet samt levering med drone – kvit og frit til den heldige vinder.

Samarbejde har muliggjort levering med droner

For at få alt dette sat i værk, har Coolshop indgået et samarbejde med Ubisoft, som også er selskabet bag Ghost Recon: Wildlands. Derfor antager vi også, at det ikke udelukkende har handlet om effektivisering af leveringen, men at dronestuntet også har skulle være med til at promovere udgivelsen.

På trods af der er tale om en test og en del af et reklamestunt, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at det er et kæmpe skridt for dronerne på det danske marked. Der går forhåbentlig ikke længe, før vi ser flere danske webshops, som vælger at gå i samme retning.

Ikke første gang Coolshop spænder ben for PostNord

Vi formoder ikke at Coolshop og PostNord er de bedste venner, efter at Coolshop startede sammenligningstjenesten af leveringspriser – Coolrunner. Det har uden tvivl taget hårdt på PostNord, da deres priser ikke er specielt konkurrencedygtige. Var PostNord ikke statsejet, fandtes de højst sandsynligt ikke i dag.

Viser levering med droner sig at være en succes, vil det være med til at øge konkurrencen yderligere blandt kurér firmaer. Spørgsmålet er, om PostNord hopper med på bølgen – hvis ikke ender det formentlig med, at de bliver udkonkurreret af de øvrige spillere på markedet.

Levering med droner – forhåbentlig en tendens

Hos Dromag håber vi, at dette første spadestik, kan skabe en tendens inden for levering med droner. Nu hvor mange af giganterne begynder at spekulere og teste i levering vha. droner, kan det betyde at flere får øjnene op for de mange muligheder.

Vi er ikke i tvivl om, at hvis vi i Danmark skal forblive konkurrencedygtige, bliver vi også nødt til at følge med udviklingen. Jo flere der begynder at vise interesse for levering med droner, jo mere tilbøjelig vil regering være, når det kommer til at lempe dronereglerne.

Vi krydser fingre for dronelevering i nærmeste fremtid!

Jeg har gennem de seneste år fulgt tæt med i droneindustrien og dens udvikling. Jeg synes at det er super spændende at se, hvordan dronerne i et bredere og bredere omfang, kan være med til at effektivisere vores hverdag.