Landbrugsdroner

Hvis du arbejder med landbrug, bør du måske overveje, hvad teknologien har at byde på. Der er nemlig udviklet en helt speciel form for droner, som kan benyttes i landbruget – og som kan være med til at effektivisere det daglige rutiner. Her på Frenigon kan du læse om, hvordan en landbrugsdrone kan være dig behjælpelig og generelt bare blive klogere på landbrugsdroner.

Hvad kan landbrugsdroner?

Der findes endnu ikke vildt mange formål, hvor dronerne kan hjælpe til i landbruget – men landbrugsdroner er til gengæld geniale der, hvor de kan gøre en forskel.

Landbrugsdroner til sprøjtning

Der findes den banebrydende landbrugsdrone DJI AGRAS MG-1, som kan effektivisere mht. sprøjtning med gødning og pesticider. Dronen er bygget med hele otte propeller, hvilket gør den i stand til at bære op til 10 liter – som gør at den kan dække et kæmpe område på blot en tank.

Landbrugsdronen er bygget til at korrigere, hvor meget sprøjtemiddel der frigives baseret på hastigheden, så dronen altid sørger for, at der kommer et jævnt lag. DJI AGRAS MG-1 er i stand til at dække et areal på 4.000-6.000 m2 på blot 10 minutter – eller sagt med andre ord; 40 til 60 gange hurtigere, end hvis dette skulle gøres ved hjælp af manuel sprøjtning.

Landbrugsdroner til overblik

Køber man en drone, der kan filme, vil den kunne give et overblik over markerne – og det overblik kan vise dig, hvor du skal sprøjte i forhold til vedligeholdelse af dine arealer. Når man ser det hele oppefra, vil ens overblik blive forbedret markant – og et forbedret overblik fører til bedre beslutninger, som i sidste ende betyder en bedre forretning.

Droner med kamera er selvfølgelig ikke udelukkende set som landbrugsdroner, da de også bruges til mange andre ting, men det kan tjene et meget vigtigt formål som landbrugsdroner.

Der findes også droner, som er specialbyggede til landbrug, som eksempelvis Primium AG, der kan scanne for ukrudt – og som samtidigt kortlægger planternes generelle helbred – så du ved, hvor der skal sættes ind.

Spar penge og ressourcer med landbrugsdroner

De to foregående eksempler viser, hvordan man både kan spare penge og ressourcer ved at benytte en landbrugsdrone. Præcisionen ved sprøjtning kan spare på mængden af gødning og pesticider der bruges, da der altid sprøjtes i et jævnt lag. Dronernes driftsikkerhed og tempo kan spare på de mandekrafter, der skal bruges.

Det er selvfølgelig klart, at der skal medregnes en stor engangsinvestering – samt nogle løbende omkostninger til vedligeholdelse. Det er langt fra gratis at anskaffe sig en landbrugsdrone, da de koster på den gode side af 50.000 kr. Derfor er man nødt til at tænke langsigtet, hvis man køber en landbrugsdrone med økonomien for øje. Det vil formentlig ikke være de første par måneder, at den har tjent sig selv hjem, men kigger på et par år frem i tiden, vil den nok være begyndt at lave et hæderligt plus på kontoen.

Har du spørgsmål omkring landbrugsdroner?

Da landbrugsdroner er i den mere komplekse ende af droneskalaen kunne vi sagtens forestille os, at du sidder tilbage med et spørgsmål eller to. Hvis du gør, er du mere end velkommen til at kontakte os på info@frenigon.com, hvor vi altid sidder klar til at hjælpe dig med at finde din næste drone.