Droner kan forhindre trafikpropperne i København

Gennem de sidste 7 år har salget af biler været jævnt stigende i og med at bilerne bliver billigere og danskernes råderum stiger. Dette har især sat sine spor i indre København hvor myldretiden bliver længere og længere. Der er kommet for mange biler i København og der skal findes en løsning. Løsningen kan meget vel være droner som transportmiddel.

Flere veje, eller flere droner

Der er ikke nogen tvivl om, at trafikken i Storkøbenhavn er blevet markant værre gennem de seneste år, og der er stort set ikke de vågne timer på døgnet, hvor du slipper for kø. Dette skal der gøres noget ved. Man kan vælge at bygge flere veje, eller man kan kigge i dronernes retning. Herunder ses det, hvordan bilsalget er steget siden 2010:

Sammenlignet med de danske veje, er luftrummet så godt som tomt og hvorfor ikke udnytte dette? Det har man planer om at gøre i Dubai. Den første test af deres kommende droneservice er nemlig allerede rullet ud.

Ikke den nemme løsning, men den innovative løsningen

I forhold til regeringen vil det være klart nemmere, at få stablet et budget på benene til nyt vejbyggeri, men dette er også kun en midlertidig løsning. For på et tidspunkt, vil vi nå til det punkt, hvor vi igen skal have bygget flere veje.

Luftrummet er til rådighed og det er kæmpestort – ved at udnytte dette undgår man at bygge veje i al evighed, da det med tiden vil være mere praktisk at indsætte flere droner end flere biler.

Det kræver selvfølgelig en række tiltag før at dronerne kan benyttes til regulær transportflyvning, men vi tror investeringen vil være god, da det åbner op for så mange muligheder.

Udnyt tiden effektivt

Endnu et plus ved at blive transporteret i en drone, er at det giver mulighed for at udnytte tiden effektivt. Dronerne som bliver benyttet i Dubai, skal destinationen blot indstilles, så finder de selv derhen.

Da fartøjet er føreløst, kan du i stedet bruge tiden på at arbejde, læse eller noget helt tredje. Mange føler at der ikke er nok timer i døgnet – dette kan droner hjælpe lidt på.

Jeg har gennem de seneste år fulgt tæt med i droneindustrien og dens udvikling. Jeg synes at det er super spændende at se, hvordan dronerne i et bredere og bredere omfang, kan være med til at effektivisere vores hverdag.