,

Drone henter KFC – PR stunt eller er den god nok?

Vi har tidligere skrevet om, hvordan Dominos testede udbringning af pizzaer ved hjælp af droner – nu er det så blevet KFC’s tur. “Udbringningen” er dog en alternativ én af slagsen. Læs mere og se klippet her i artiklen.

Prestige i at udbringe mad med droner

Flere af de største junkfoodkæder har over længere tid, spekuleret i at benytte droner til at effektivisere udbringningen af mad, og formentlig også score nogle billige point – eftersom det er lidt sejt, at aftensmaden bliver sænket ned i haven, af en drone.

Der er altså i en eller anden grad prestige i, at være blandt de første, til at kunne benytte droner til netop dette formål. Derfor var det også bare et spørgsmål om tid, før andre fastfoodgiganter ville gå i Dominos fodspor og benytte droner til at drive forretning.

Phantom 4 henter KFC

Der hvor denne levering af mad skiller sig ud, i forhold til hvordan Dominos gør det på, er at der faktisk er tale om en afhentning. Kunden sender selv sin drone afsted, for at hente maden i hvad der ligner Drive-In (måske kommende Fly-In). Dronen lander og ekspedienten kan tage bestillingen, som er bundet fast på dronen.

Herefter bliver bestillingen lavet, fastgjort på dronen og så er den klar til, at flyve tilbage til det unge kærestepar. Dronen som bliver brugt til denne til afhentning af KFC er DJI‘s Phantom 4. Du kan se hele klippet herunder:

Klik her for at se klippet

Hvorfor lige KFC?

Idéen er da sjov og det er også utrolig godt sat op (måske lidt for godt), når det så er sagt, bliver der i videoen lagt utrolig meget vægt på, at det netop er KFC som dronen henter og ikke enhver anden type spise.

Af de årsager mener vi, at der er tale om et PR stunt fra KFC’s side, som kan betragtes som en form for statement. Som tidligere nævnt, er der intern konkurrence blandt fastfoodkæderne omkring, hvem der først kan få inkluderet dronerne i junkfoodindustrien. Netop derfor tror vi, at KFC har lavet denne video, for at vise at de også er med på bølgen.

Det bliver spændende at se, om der kommer mere fra KFC i nærmeste fremtid og om de er seriøse omkring at bruge droner til udbringning, eller om det blot er et led i deres markedsføring.

Jeg har været tekniknørd fra barns ben, og dronerne blev så naturligt det næste step. Jeg nyder at følge den teknologiske udvikling, og jeg synes dronerne byder på tonsvis af spændende muligheder.