De bedste droner i 2018

Der bliver produceret avancerede droner i massevis, derfor kan det være svært at beslutte sig for, hvilken model man lige skal vælge. Derfor har vi samlet seks droner, som vi anser som værende de bedste inden for hver deres felt. Dermed kan du få et bedre overblik af udvalget.

Indholdsfortegnelse

Dronen for de eventyrlystne: DJI Mavic Air

Pris: Ca. 6.400 kr (Fly More Combo ca. 7.800 kr)

god-drone-til-rejsen

I 2017 havde vi den første udgave af DJI Mavic Pro på listen, nu har den komprimerede version Mavic Air taget over – og den er super sprød!

Fordele

DJI Mavic Air er særdeles kompakt, den er hele 40% mindre end sin forgænger, hvilket gør den til den mest rejsevenlige drone i sin klasse. Hvis du ikke er interesseret i at slæbe rundt på en fjernbetjening, behøver du ikke det, da den kan styres fra din smartphone. Men det er bare federe at styre sin drone med en fjernbetjening, derfor anbefaler vi, at du anskaffer dig Fly More Combo-pakken, hvor den medfølger.

Mavic Air har fået bedre Obstacle Avoidance, da den har fået sensorer på bagenden. Obstacle Avoidance er blevet forbedret yderligere i og med at Mavic Air ikke stopper brat op i luften, den flyver i stedet uden om objektet. Dette gør dronen særdeles nem at flyve for alle.

Ulemper

Selvom vi synes at 21 minutters flyvetid er ganske hæderligt for så lille en drone, er det mindre end hvad de større droner formår.

Derudover er rækkevidden for Mavic Air “blot” små 4 km og her er video-feedet ikke lige så stabilt som det er på Mavic Pro.

Kort sagt

Søger du en lille og rejsevenlig drone, som samtidig gemmer på en masse power og fede funktioner – så er DJI Mavic Air et sikkert valg!

God all-around drone: DJI Phantom 4 Advanced

Pris: Ca. 9.500 kr.

Det er ikke den billigste drone på markedet – til gengæld får du en drone, som har hele pakken!

Fordele

DJI Phantom er fintunet lige fra samlebåndet af. Har du tidligere fløjet med en quadcopter, vil du ikke opleve nogen problemer med at flyve DJI Phantom 4. Den nyeste Phantom 4 kommer med en “sportsfunktion”, som gør du at du kan nå hurtigere frem til dit mål, eller bare race rundt på himlen for fornøjelsens skyld.
Derudover har dronen indbygget “Obstacle Sensing System” – hvilket betyder at Phantom 4 ikke kolliderer med andre objekter og tilmed, at dronen kan følge udvalgte objekter; såsom en person.

Med din DJI Phamtom 4 kan du filme i slow-motion, hvilket er en fed feature, til en allerede god kamera-drone.

Ulemper

Obstacle Sensing systemet registrerer kun objekter som er foran dronen. Du er nødsaget til at have en smartphone eller tablet med, som du kan koble til fjernbetjeningen (medmindre du vælger den dyreste udgave – Phantom 4 Pro+, hvor en fjernbetjening med skærm medfølger).

Ønsker du at opgradere kameraet, er dette ikke en mulighed. Ekstra batterier er dyre og du kan ikke skille dronen ad (hvis du eksempelvis skal have den med på ferie).

Kort sagt

Nej, den er ikke billig. Når det så er sagt, er DJI Phantom 4 en af de mest intelligente droner på markedet.

Bedste drone til prisen: DJI Phantom 3 SE

Pris: Ca. 4.500 kr.

fantastisk-drone-til-prisen

Efter DJI Phantom 4 ramte markedet, faldt forgængeren i pris. det ændrer dog ikke på, at DJI Phantom 3 SE er en rigtig god drone til pengene!

Fordele

DJI Phantom 3 SE er en ready-to-fly drone, med et indbygget kamera der skyder video i 4K. Dronen er yderst stabil i sin flyvning, hvilket gør den oplagt at filme med. Som om det ikke var nok, besidder Phantom 3 SE DJI’s “Intelligent Flight Modes”, som også er at finde i Phantom 4 modellerne.

Ulemper

Ulemperne kan sammenlignes meget med dem, som blev nævnt ved DJI Phantom 4. Først og fremmest har du ikke mulighed for at opgradere kameraet. Ligeledes er landingsstellet ikke rejsevenligt, da det ikke kan kobles fra selve dronen.

Kort sagt

Hvis dit budget ligger på omkring 4.000-5000 kr. finder du ikke en bedre drone til prisen.

Dronen for hele familien: Parrot Bebop Drone 2

Pris: Ca. 4.700 kr.

Denne drone er yderst robust, på trods af at dens letvægtige materialer. Parrot Bebop Drone 2 er utrolig nem at navigere – hvilket du kan gøre vha. din smartphone!

Fordele

Parrot Bebop Drone 2 har en størrelse, så den passer perfekt i en normal rygsæk, samtidig med at den er mere robust end dens forgænger og har bedre batterilevetid. Bliver propellerne blokeret, stopper de øjeblikkeligt, for at undgå skader.

Dronens design gør den utrolig sjov at udøve luftakrobatik med – både udendørs og indendørs. Du kan styre den med enhver fjernbetjening, som kan tilkobles via bluetooth.

Ulemper

Parrot Bebop Drone 2 er forholdsvis dyr, primært grundet den tilhørende fjernbetjening – kaldet Skycontroller. Videokvaliteten er heller ikke noget at råbe hurra for, da den ikke er nævneværdigt forbedret sammenholdt med forgængeren. Der er heller ikke meget plads til videooptagelser, da den interne hukommelse kun rummer 8 GB.

Kort sagt

Parrot Bebop Drone 2 er en fin hobbydrone. Vil man gerne mere med sin droneflyvning, gør konkurrenterne det bedre.

God til selfies: DJI Spark

Pris: Ca. 3.100 kr.

smart-minidrone-til-en-god-pris

DJI Spark er en frisk og frejdig minidrone, som leverer intet mindre end fantastiske billeder i HD-kvalitet.

Fordele

DJI Spark er ganske nem at have med i tasken – her er der nemlig tale om en minidrone. Til gengæld bliver du ikke snydt for indmad der siger spar to. Du kan faktisk styre din DJI Spark blot ved at lave specifikke fagter med armene. Dette betyder også, at dronen kan tage billeder af dig, uden at du behøver at stå med en fjernbetjening eller smartphone i hånden.

Desuden må dronen siges at være særdeles god til prisen!

Ulemper

DJI Spark kommer med utrolig mange features, desværre er 4K ikke en af dem. Derudover er den relativt vindfølsom grundet dens beskedne størrelse.

Flyvetiden er på ca. 16 minutter, hvilket er middelmådigt.

Kort sagt

DJI Spark er for dig som ønsker en drone, som kan lidt af det hele og ikke er villig til at investere spidsen af en jetjager. Her får du meget drone for pengene!

Bedste legetøjsdrone med kamera: Syma X5C Explorers

Pris: Ca. 400 kr.

Syma X5C Explorers er en af de billigste droner med et 720p kamera – en rigtig fin drone for nybegyndere!

Fordele

Med en Syma X5C Explorers får du rigtig meget valuta for pengene – heriblandt et 720p HD-kamera. Dronen er robust, skulle dronen dog alligevel få brug for reservedele, kan du skifte stort set hver en del på dronen.

Selvom Syma X5C Explorers er billig og ikke specielt stor, er den stabil nok til både at kunne flyve inden- og udendørs uden problemer.

Ulemper

Når det kommer til batterilevetid, skal du nyde minutterne – Syma X5C Explorers har nemlig en flyvetid på blot 7 til 10 minutter. Derefter tager det 1,5 time at oplade den.

Kort sagt

Her får du en drone, som rent faktisk er bedre end hvad prisen antyder.

Jeg har gennem de seneste år fulgt tæt med i droneindustrien og dens udvikling. Jeg synes at det er super spændende at se, hvordan dronerne i et bredere og bredere omfang, kan være med til at effektivisere vores hverdag.