7 imponerende, morsomme eller spøjse byg-selv-droner

byg-selv-drone

Når man kigger rundt på YouTube, er det helt vildt, hvad folk formår at skabe med egne evner. Egenbyggede droner er ved at blive en fast del af dronemarkedet, og vi ser flere og flere kaste sig over de hjemmebyggede droner.

Herunder har vi lavet et overblik over de vildt imponerende, hysterisk morsomme eller virkelig spøjse drone-projekter, vi er faldet over på YouTube.

Verdens største byg-selv-drone

Det er i hvert fald, hvad overskriften siger, og det virker heller ikke helt usandsynligt, når man ser størrelsen på dronen. Vi skal dog ikke kunne sige, om der er en, der har overgået kunsten, siden denne blev offentliggjort tilbage i 2014 – men det er imponerende uanset hvad. Bæstet er bygget med 29 tommers propeller, som skal sørge for at løfte den kæmpe drone op i luften. Dronen er desuden udstyret med hele otte propeller, hvilket gør det til en octocopter.

 

FPV Face Drone

Sann Sheperd har i den grad været på arbejdet med hans egenbyggede FPV Race Drone, som både kommer med hidsige flyveegenskaber og et indbygget kamera, som giver dette “First Person View”, hvilket navnet også inkluderer med forkortelsen FPV. I videoen ser vi både dronen fra hans egen synsvinkel, men vi ser også, hvordan det ser ud fra dronen kamera.

 

Hexacopter kamera-drone

Her er det tydeligt, at der er tale om en garvet dronebygger, da dronen her ser yderst professionel ud – sammenlignet med andre byg-selv-droner. Som overskriften antyder, er her tale om en seks-propellet drone med indbygget kamera.

 

Hjemmelavet quadcopter

Dette er faktisk tredje og sidste afsnit af en lille serie om, hvordan netop denne quadcopter blev bygget. I dette tredje afsnit ser vi en flyvning med dronen, men hvis du er interesseret, kan du finde de foregående videoer vha. linket til selve YouTube-kanalen lige under videoen.

Quadcopter lavet af affald

Den er god nok. Det primære indhold af denne hjemmebyggede quadcopter er “affald”. Her er eksempelvis brugt gamle propper fra vandflasker, kabelskjulere og en gammel cd. Det er ganske imponerende, at det rent faktisk (sammen med lidt elektronik) bliver til en funktionel drone.

 

Drone lavet af computerkølere

Ok, det bliver måske ikke den vildeste drone, men idéen er virkelig kreativ – og så er her tale om et projekt, hvor mange kan være med. Dronen bliver nemlig lavet ud af relativt simple komponenter og er overordnet set relativt simpel at bygge.

 

Angry Birds-drone

Igen er vi ovre i den ende, hvor det er mere sjovt – end det er brugbart. Dronen her bliver bygget af fire styks “legetøj” i form af små Angry Bird-helikoptere. Her sættes fire af disse sammen og så skaber det en billig, primitiv quadcopter.

Jeg har været tekniknørd fra barns ben, og dronerne blev så naturligt det næste step. Jeg nyder at følge den teknologiske udvikling, og jeg synes dronerne byder på tonsvis af spændende muligheder.