3 high-end-droner du skal tjekke ud – inden du køber din næste drone

drone-fra-parrot

Indrømmet. Vi er ovre i den dyre liga, og måske også en liga, hvor du umiddelbart tænker, at det bliver lige lidt for dyrt. Jeg vil dog godt vove den påstand, at du får lyst til at kaste alle dine hårdt optjente penge efter en drone, når du har tjekket disse tre.

I denne artikel vil jeg nemlig vise tre imponerende droner.

Er du klar?

DJI Phantom 4 Pro+

På ydersiden ser den stilet og klassisk ud, og har egentlig et lidt underspillet udseende. For bag det hvide, simple ydre gemmer der sig et hav af avancerede, banebrydende funktioner.

Disse features får du i DJI Phantom 4 Pro+

 • 4K-kamera: Kendetegnet for DJIs droner er kameraet, og selvfølgelig kommer Phantom 4 Pro+ med et lækkert 4K-kamera, der sikrer perfekt billedekvalitet.
 • Draw: Du tegner ganske simpelt en rute på din tablet, og så følger dronen automatisk den indtegnede rute.
 • ActiveTrack: Phantom-dronen følger dig – og filmer – mens du bevæger dig, og kan altså blive brugt til filmning under udøvelse af sport.
 • TapFly: Du klikker ganske enkelt bare på din skærm, og så flyver dronen præcis hen til der, hvor du vælger.
 • Return to Home: Phantom husker den rute, den fløj væk med og vender sikkert tilbage vha. samme rute, hvis du sætter den til “Return to Home”.
 • Gesture: Få Phantom til at tage et billede af dig, uden brug af fjernbetjening. Du indikerer bare med armene, at du er klar – og så tager den et billede efter tre sekunder.
 • Obstacle Sensing: Dronen kan automatisk detektere forhindringer og flyve uden om dem, så den ikke kommer til skade, når den flyver på egen hånd.

Prisen på DJI Phantom 4 Pro+

Prisen varierer en smule fra forhandler til forhandler, men du du skal forvente i omegnen af 13.000 kr.

Parrot DISCO FPV

Her har vi nærmest mere med et lille fly og gøre. Parrot DISCO FPV er den første fixed-wing drone på markedet, og det gemmer der sig en masse sjov i.

Dette får du i Parrot DISCO FPV

 • Hastighed på 80 km./t.: Der er med andre ord godt smæk på DISCO-dronen, som gør den rigtig sjov at flyve – og lave tricks – med.
 • FPV-briller: Disse briller giver dig præcis det syn, som dronen ser – og er nok noget, der kan give de fleste et sus i maven.
 • Intuitive Pilot: Dronen cirkulerer selv, sikkert højt oppe, når du ikke selv aktivt styrer den – og sørger for ikke at styrte ned. Dette gør den også utroligt let at starte.
 • Return Home: Ligesom Phantom har Parrot Disco FPV også en funktion, der får den til at vende sikkert hjem, hvis den eksempelvis skulle løbe tør for batteri.

Prisen på Parrot DISCO FPV

Her kan du godt slippe en smule billigere, og vi er måske mere i et prislejde, hvor flere kan være med. Parrot DISCO FPV kan nemlig blive din for 10.000 kr.

DJI Mavic Pro

Igen er vi ude i en drone fra DJI. De leverer også her en high-end-drone, som man ikke skal undervurdere, selvom prisen er en del under førnævnte Phantom.

Det her kan DJI Mavic Pro:

 • 4K-kamera: Ja, det er jo en DJI, så selvfølgelig skulle der da også lige et 4K-kamera ind i denne drone – Så her kan du også få billeder i topkvalitet.
 • Sammenfoldelig: Måske det bedste selling-point ved Mavic Pro: Den kan foldes sammen. Den er altså super let at have med rundt.
 • Hastighed på 65 km./t.: Det er ikke helt en Parrot, men der er stadig god fart på, og man kan få nogle ret vilde videoklip, når 4K-kameraet kommer flyvende med 65 kilometer i timen.
 • DJI Goggles: Mavic Pro har samme mulighed som Parrot, hvor du kan få vist dronens 4K-optagelses lige for øjnene af dig.
 • Precision Hover: Ekstra sensorer har gjort det muligt for Mavic at svæve helt præcist – selv hvis der skulle være forstyrrelser under – eller manglende satelit-forbindelse.

Prisen på DJI Mavic Pro:

Som nævnt før er vi en del under prisen på Phantom. Hvis du skal have DJI Mavic Pro, skal du “kun” slippe af med ca. 8.000 kr.

Jeg har været tekniknørd fra barns ben, og dronerne blev så naturligt det næste step. Jeg nyder at følge den teknologiske udvikling, og jeg synes dronerne byder på tonsvis af spændende muligheder.