Store droner

Hvis du er på jagt efter en af de droner, der indeholder de fedeste funktioner og den nyeste teknologi, er det uden tvivl en af de store droner, du skal kigge efter. Store droner byder på så mange udfoldelsesmuligheder, som du vil blive ellevild med, hvis du er en rigtig droneentusiast.

stor-drone

Hvad er en stor drone?

En stor drone er nok også det, som mange vil kalde for en almindelig drone. Udtrykket er primært blevet brugt, efter de små droner kom på banen. Det er dog også et udtryk, som nogle bruger, når de vil beskrive en drone, der har lidt mere størrelse end de “normale”.

Fordele ved en stor drone

Der findes rigtig mange fordele ved store droner, og de fleste droneentusiaster sværger til de store droner. Herunder får du nogle af de væsentligste fordele.

Masser af funktionalitet

Dronens størrelse gør den, i modsætning til de små droner, i stand til at indeholde al den nyeste funktionalitet på markedet. Når man bygger dronerne store, er det primært med det formål, at der skal være plads til at indbygge tilpas meget motorkraft og tilpas mange lækre funktioner, der giver dig så mange udfoldelsesmuligheder som muligt med din drone.

Modstandsdygtig i blæsevejr

Blæsevejret er en af dronens største fjender, når det kommer til udendørsflyvning, men har man en tilpas stor drone, vil vægten gøre, at den ikke påvirkes så meget af vinden. Derfor anbefales der altid store droner, hvis man ønsker at flyve udenfor, da det muliggør at holde kontrol over sin drone, når der opstår et blæsevejr.

Modstandsdygtigheden overfor blæsevejret er også yderst god at have, hvis man laver filmer med sin drone, da den vil kunne filme i blæsevejret uden alt for mange rystelser.

God batterilevetid

Batterier er en af de ting, der fylder allermest i elektroniske gadgets, og her er man nødt til at have noget god plads, hvis der skal være mulighed for en god batterilevetid. Store droner er netop bygget til dette formål, og her er plads til et batteri af en ordentlig størrelse, som oftest holder over dobbelt så lang tid – som batteriet i de små droner gør. Det gør det nu en del sjovere at flyve med din drone, når man ikke skal oplade den efter blot få minutters flyvning.

Mulighed for kamera af høj kvalitet

Kigger man efter store droner, vil man opleve, at mange af dem har HD-kamera eller sågar 4K-kamera. Når man skal have en drone med kamera i den gode kvalitet, vejer de mere, og det kræver en stor drone at bærer rundt på det kamera. Ønsker man at benytte sin drone til at lave nogle flotte optagelser fra luften, bør det være en stor drone, da de (oftest) har de bedste kameraer.

Hurtigere flyvning

Desto større dronen er, desto større er propellerne typisk – og større propeller betyder (næsten) altid hurtigere flyvning. Flyvningen er jo det helt essentielle element i en drone, og de fleste synes, det er en smule sjovere, hvis der er lidt fart på dronen – fremfor at den snegler sig frem. Så en helt klar fordel ved de store droner er også, at de flytter sig hurtigere – og nogle af dem kommer helt op på imponerende 80 km./t – hvilket svarer til hastighedsgrænsen på en dansk landevej.

Opsummering af fordelene:

  • Masser af funktionaliteter
  • Modstandsdygtig i blæsevejr
  • God batteritid
  • Mulighed for kamera af høj kvalitet
  • Hurtigere flyvning

stor-drone-med-kamera

Ulemper ved store droner

Selvom fordelene er mange, er der selvfølgelig også nogle ulemper ved en stor drone, som vi her vil prøve at komme ind på, så du har det komplette overblik, inden du beslutter dig for, om det er en stor drone, du skal have.

De er dyrere

Det siger lidt sig selv, når man får så mange flere funktionaliteter og fordele. Er man på udkig efter en stor drone, skal man altså også forvente at investere nogle flere penge, da dem (af en ordentlig kvalitet) starter i et prisleje på omkring 2.000 kr. – og så går de ellers op af i prisleje. Er man ny inden for droneverdenen, bør man lige overveje en ekstra gang, inden man investerer i en stor dyr drone, om det virkelig er noget, man synes er sjovt.

De er svære at have med rundt

De fleste, der flyver med droner, kan godt lide at have dem med rundt, så de kan prøve at flyve forskellige steder, og her er de store droner en smule mere besværlige, da de ganske enkelt fylder mere – og ikke er lige til at have med i en lille rygsæk. Der findes dog nogle store droner, som kan “foldes” lidt sammen, så de bliver en smule lettere at have med rundt.

De er knap så gode indendørs

Har man planer om primært at bruge sin drone indendørs, bør man genoverveje, om det er en stor drone, man skal have. Stor droner er noget sværere at flyve med inden for, da deres størrelse gør, at de har brug for noget plads. Flyver man rundt med en stor drone inden for i en lejlighed, vil man opleve, at man ikke kan udnytte dens fulde potentiale, da den har brug for lidt plads for at komme op i ordentlig fart.

Opsummering af ulemperne

  • De er dyrere
  • De er svære at have med rundt
  • De er knap så gode indendørs

flyver-med-stor-drone-over-hus

Skal du have en stor drone?

Nu har du fået vores tips omkring store droner, og du er forhåbentlig klædt bedre på, så du kan tage beslutningen, om det skal være en lille eller en store drone. Helt grundlæggende kan det måske koges ned til, hvor “nørdet” du er omkring droner.

Går man meget op i det, vil man ikke kunne leve med en af de små, da der findes så mange flere muligheder i de store droner. Synes du derimod blot, at det er sjovt at prøve at flyve lidt med droner, kan du formentlig godt nøjes med en af de små, da man stadig oplever grundelementet ved dronen – nemlig flyvningen.