Små droner

Droner er det nye sort, og de er i den grad blevet et hit i de danske hjem. Der findes et hav af forskellige dronetyper, heriblandt små droner. Her kan du finde nyttig information om små droner, og hvorvidt de opfylder dine behov, inden du kaster dig ud i dit næste dronekøb.

Fordele ved små droner

Små droner tjener mange formål rigtig godt. Herunder har vi skrevet nogle af de fordele, du vil opleve, hvis du vælger at investere i en af de små droner.

En billig drone

En af de klare fordele ved at vælge små droner er, at de er særdeles prisvenlige. Prisspændet er stort – dronerne koster fra 250 kr. til 250.000 kr., og eftersom at de fleste udelukkende anvender deres drone i fritiden, er det meget individuelt, hvor mange penge man er villig til at ofre på det.

Et eksempel på en billig drone er Hubsan X4 H107L Spider

Her er der tale om en af de første vel-flyvende minidroner på markedet. Dronen er prissat til 399 kr. hvilket må siges at være noget af et dronetilbud. Hubsan X4 H107L er ikke udstyret med et kamera, derimod har den LED-lys i samtlige ben, hvilket gør at du ikke taber den af syne – selv i mørke.

Gode til nybegyndere

Minidroner er ideelle hvis du er ny inden for droner. I og med at minidroner er betydeligt billigere, giver det dig mulighed for, at prøve det af, inden du går ud og investerer en halv månedsløn i en drone.

Minidronerne er meget adrætte, hvilket giver dig muligheden for, at udøve dine luftakrobatiske evner til dets fulde – minidroner er uhyre underholdende.

Samtidig er disse minidroner utrolig robuste, hvilket primært ligger til grunde i, at de vejer så få gram og derved ikke rammer objekter med samme kraft. Den tidligere nævnte Hubsan X4 H107L vejer sølle 40 gram og fylder ikke mere end en håndflade.

God på farten

En drone er ikke altid lige handy, når du skal transportere den. Skal du eksempelvis have din drone med på ferie, så kan du risikere, at propellerne bliver bøjet, eller at dronen bliver mast i kufferten. Dette er endnu en af fordelene ved at eje en minidrone.

40 gram fylder ikke meget, men der findes faktisk også sammenklappelige droner, som du uden problemer kan have i lommen. Et eksempel herpå er Elfie.

Elfie er ny type drone, som er belejligheden selv. Som nævnt kan den klappes sammen, så du kan have den i lommen – det betyder dog ikke der er gået på kompromis med dens flyveegenskaber.

lille drone

Elfie er udstyret med et 720 x 578 kamera, hvilket giver anstændig videokvalitet i et direkte videofeed. Du behøver heller ikke at bekymre dig om, at huske fjernbetjeningen. Elfie styres nemlig gennem en app, som både fås til Android og iOS.

Billeder og videoklip bliver lageret direkte på din telefon, så du kan vise dem frem til venner og familie – det bliver ikke nemmere. Elfie er nem at styre via appen og dermed et oplagt valg til nybegyndere som vil prøver kræfter med droneflyvning.

Bonusinfo: Som navnet også antyder, er Elfie et oplagt valg, hvis du ønsker nogle anderledes selfies, fra luften.

Idéel til indendørs flyvning

En lille drone kan sammenlignes med en fjernstyret helikopter – bare sjovere! Små droner er gode til indendørs brug, da det er begrænset hvor stor skade de kan gøre på indboet. Den øgede risiko der er, for at ramme objekter indendørs, betyder at dronen skal være modstandsdygtig.

Bruger du en stor drone indendørs, er der større sandsynlighed for, at du kommer til at ødelægge lamper, vaser eller selve dronen. Så inden du går ud og investerer i en drone, så overvej hvad dens formål er.

Opsummering af fordele:

  • Små droner er billige
  • De er gode til nybegyndere
  • De er nemme at have med på farten
  • Idéelle til indørsbrug

Ulemper ved små droner

Det er ikke alle formål, som små droner egner sig lige godt til. Her har du nogle eksempler på disse:

Små droner har kortere batterilevetid

Eftersom at disse droner er så små, betyder det at der er gået på kompromis med batterilevetiden. De ovennævnte droner har en batterilevetid på 8-9 minutter. Du skal altså vælge dine flyvninger med omhu. Når det så er sagt, tager de blot 30 minutter at lade op, hvilket foregår via usb.

Sammenlignet med almindelige droner, er batterilevetiden mere end halveret. Et eksempel på en almindelig drone er DJI Phantom 3 Professional, den kan klare flyvninger på op til 23 minutter, hvilket må siges at være en betydelig forskel.

Drone med kamera af lavere kvalitet

Små droner er begrænsede på den tekniske indmad, da der simpelthen ikke er lige så meget plads at gøre godt med. Dette går udover kameraet. Der findes både små droner med og uden kamera – men kvaliteten af optagelser og billeder er begrænset.

Den tidligere nævnte Elfie, er udstyret med et kamera på en 720 x 578 opløsning, hvilket er ganske hæderligt, især i forhold til prisen. Når det så er sagt, er findes der droner med HD kamera samt droner med 4K kamera – disse er i en klasse for sig.

Små droner er ustabile i luften

lille drone

Når vi snakker droner som vejer ned til 40 gram, er de ikke lige så stabile i luften, som tungere droner er. Det har ingen betydning, hvis man blot ønsker at bruge sin drone indendørs, men så snart man bruger den udendørs, hvor der kan opstå vindstød, vil små droner være mere tilbøjelige til at ryge ud af kurs.

Almindelig-størrelse droner vejer typisk mellem 500-1000 gram, hvilket er meget, holdt op imod små droner. Dette gør en verden til forskel, når der er den mindste vind.

Ikke ligeså intelligente

Når det kommer til teknik er det begrænset, hvor mange features små droner besidder. Dette skyldes, at små droner ikke har den fysiske kapacitet og at der er tale om nogle forholdsvis billige droner.

Almindelige-størrelse droner i prisklassen 5.000-10.000 kr. har markant vildere specifikationer. Du kan få droner som følger dine bevægelser, droner som husker flyveruter – mulighederne er mange. DJI Phantom 3 Professional har begge features.

Opsummering af ulemper:

  • Små droner har kortere batterilevetid
  • Kameraet er ofte af lavere kvalitet
  • Ustabile ved vindstød
  • Færre features end større droner

Ønsker du blot en drone som underholdning, hvor du har mulighed for at flyve rundt og tage lidt billeder/videooptagelser ved lejlighed – så kan en lille drone sagtens opfylde dine behov. Gør dig nogle overvejelser om, hvad dronen skal bruges til, før du beslutter dig.