Duocopters

En drone som er et sjældent syn i droneindustrien er den såkaldte duocopter. Duocopteren opfattes af nogle som værende en old school type drone, fordi at droner i dag får flere og flere rotorer samt propeller. Her har du mulighed for at få lidt nyttig information om duocopteren.

Hvad er en duocopter?

En duocopter, også kendt som twincopter, er en drone som kun har to rotorer og to propeller. Netop fordi at den kun har to propeller, minder den faktisk en helt del om militærhelikoptere, som bliver brugt til at transportere soldater – og så alligevel ikke.

På disse militærhelikoptere sidder propellerne nemlig på langs, mens at på en duocopter sidder propellerne side om side, hvilket får dem til at se mere futuristiske ud. En mere præcis illustration af duocopteren, er faktisk de helikoptere/twincopters som er med i kæmpehittet af en spillefilm – nemlig Avatar.

Hvorfor er disse duocopters så sjældne?

Grunden til at man sjældent ser duocopters er, at du ikke opnår den samme stabilitet med kun to rotorer og propeller. Dette skyldes i særdeleshed, at droners “krop” i dag, typisk er cirkulær. En cirkulær drone kan være svær at styre, udelukkende med to rotorer.

Selve udtrykket duocopter er heller ikke det mest udbredte, derfor er der garanteret også mange, som er i tvivl, hvorvidt der er tale om en duocopter, eller simpelthen en fjernstyret helikopter med to propeller. Forskellen ligger i, hvordan propellerne sidder i forhold til hinanden:

  • Sidder propellerne på langs af fartøjet: Fjernstyret helikopter
  • Sidder propellerne side om side: Drone

Hvor køber man en duocopter?

I og med at der kan være nogle komplikationer i forbindelse med en duocopters manøvreegenskaber og fremdrift, er der ikke mange som udbyder dem. Vores bedste bud på, hvor du kan finde en duocopter er i hobbyforretninger og legetøjsforretninger.

De er også mulige at finde på nettet, men for at få en duocopter af ordentlig kvalitet, anbefaler vi, at du søger på udenlandske sider, da det danske marked ikke har nogle nævneværdige duocopters at byde på.

Byg din egen duocopter

Selvom en duocopter måske ikke er det optimale at gå efter inden for droneverdenen, kan vi ikke komme udenom, at de ser utrolig bad-ass ud. Især hvis du kan opstøve en som minder om dem fra Avatar filmen.

Så hvis du bare må eje en duocopter, men gerne vil undgå at købe en fra en udenlandsk side, så bør du kaste dig ud i, at bygge din egen. Der findes massere af dronefora på nettet, hvor du kan få hjælp til at bygge din duocopter.

Fordelen ved at bygge din egen drone er, at du helt selv bestemmer, hvilke specifikationer den skal have. Dermed behøver du ikke gå på kompromis, såfremt du har den tekniske viden til at bygge en mere eller mindre “avanceret” duocopter.

Kender du nogle fede duocopters?

Sidder du og kender til nogle helt vildt fede duocopters som vi fuldstændig har glippet? Så må du meget gerne kontakte os med dit tip på info@frenigon.com – vi glæder os til at høre fra dig.