Droner med kamera

Hvad end du skal bruge din drone til at skabe en millionforretning, eller til at tage nogle gode feriebilleder af dig og din kæreste, så er det storartet at have en drone med et godt kamera. Spørgsmålet er, hvilken type drone/kamera skal man vælge? Der er efterhånden et bredt marked, af fjernstyrede droner. Her får du nogle tips til at vælge den rigtige drone med kamera.

2
no
list,detail
1
Indtast navn ...
/droner/dronetyper/droner-med-kamera/
Thumbnail

Ønsker du at vide mere om droner med kamera?

Gør dig de basale overvejelser

Først og fremmest er det væsentligt, at tænke over, hvilket formål din drone skal bruges til. Når først du har besluttet dig for, hvad din drone egentlig skal bruges til, er det nemmere at filtrere i de mange varianter.

Når du har gjort det, er det tid til, at gøre dig overvejelser omkring dit budget. Hvor mange penge ønsker du at ofre på en drone. Typisk vil man være tilbøjelig til at investere et større beløb, hvis dronen skal bruges i erhvervsmæssig sammenhæng, da dronen (forhåbentlig) tjener sig selv hjem igen. Mens hobby-drone-piloter typisk bruger færre penge på droner.

Som det ses i nedenstående graf, er der flere og flere som vælger at købe en drone med kamera.

Drone med kamera

Kilde: Terapeak

Så hvad har du egentlig at muligheder, når du skal vælge en drone med kamera, jo nu skal du høre.

Drone med HD-kamera

High Definition, også kaldet HD betyder at du får billeder, som har en opløsning på 1920 x 1080 pixels. Dette er i dag en standard opløsning på langt de fleste fladskærme i Danmark. Derfor er det også ideelt hvis du har planer om at køre dine optagelser op på fjernsynet.

Går man en lille smule op i droner, er det et absolut must, at man som minimum vælger en drone som kan optage i High Definition. Så langt som droneteknologien er i dag, går der ikke længe, før at droner med HD-kamera er standardudstyr.

En drone med HD-kamera giver dig det optimale udgangspunkt, for at få nogle knivskarpe optagelser, fra et helt nyt perspektiv. Det giver dig samtidig muligheden for at cementere nogle minder – på en lettere utraditionel måde.

Vælg en drone med HD-kamera, hvis du godt kunne tænke dig, at optage noget god video fra skyerne, samtidig med at du ikke vil springe budgettet.

Drone med 4K-kamera

4K-kamera er det ypperste inden for billedtagning og optagelse med din drone – du finder ikke højere billedkvalitet. En drone med 4K-kamera optager med opløsningen 3840 × 2160 – hvilket er fire gange så mange pixels, som det traditionelle HD-kamera.

Med et 4K-kamera er du garanteret et billede i formidabel kvalitet – så skal du bare sørge for, at du har et fjernsyn eller en pc, som understøtter 4K formatet. Mange relativt nye fjernsyn, har 4K, så måske har du allerede et tv med 4K, uden at vide det.

Drone med kamera

Montering af kamera på droner

Det har også en helt tredje mulighed, hvis du ønsker at din drone skal kunne optage – det er at montere dit eget kamera. Vær opmærksom på, at det ikke er alle kameraer, som er duelige til dette, ligeledes er det ikke alle droner som har denne feature.

Et typisk valg af kamera, som kan monteres på mange droner, er det velkendte GoPro kamera. GoPro serien er blevet særdeles populær, blandt folk som filmer under krævende forhold – eksempelvis ekstremsport. Derfor er GoPro også et oplagt valg, blandt dronepiloter.

Grunden til, at mange vælger at gå efter en drone med indbygget kamera er, at der er visse fordele forbundet, alt efter behov og præferencer. Nogle GoPro modeller er kendt for at have et objektiv, som giver en markant fiskeøjeeffekt.

Størstedelen af de droner der bliver produceret i dag, er produceret med et kamera, som har til formål at reducere fiskeøjeeffekten. Det afhænger altså af, hvordan du ønsker dine optagelser skal fremstå.

Hvad er fiskeøjeeffekten egentlig?

Nu har vi nævnt denne “fiskeøjeeffekt” nogle gange – her får du en forklaring af begrebet, hvis du ikke allerede kender til det. Fiskeøjeeffekten opstår gennem særlige objektiver. Denne effekt forvrænger basically billeder og videoer.

Det som fiskeøjeeffekten gør er, at den får billeder og optagelser til at se meget runde ud. Der er delte meninger om, hvordan denne effekt påvirker billederne. Her hos Dromag mener vi, at fiskejeeffekten er med til at ødelægge det naturlige og smukke ved billeder og optagelser fra luften, derfor anbefaler vi at undgå disse objektiver.

Fiskeøjeeffekt ved filmning med drone med kamera

Men…

Er du dybt forelsket i dit GoPro kamera og kan ikke forestille dig at have en drone uden, så er det også helt fint. Det forholder sig sådan, at det primært er de ældre modeller, som har objektiver med fiskeøjeeffekt. Du kan altså sagtens få et GoPro kamera, som opfylder dine behov – med eller uden fiskeeøjeffekt.

Fremtiden byder på mange flere droner med kamera

Hvis statistikkerne holder vand, vil vi i fremtiden se mange flere droner med kamera. I følge denne prognose vil antallet af droner solgt i 2021, nemlig være tidoblet i forhold til de 6,4 millioner droner der på verdensplan blev solgt tilbage i 2015.

droner med kamera solgt

Kilde: Statista

Eksempler på videooptagelser med droner

Herunder har vi fundet nogle eksempler, hvor der er bruger droner med kamera til at optage flotte optagelser fra fugleperspektiv.

Vælg den rette drone med kamera

Det er vigtigt, at gøre sig nogle overvejelser omkring hvilke formål, ens drone skal bruges til. Her får du nogle råd til, hvordan du vælger den helt rigtige drone.

Hvad skal dronen bruges til?

Skal din drone udelukkende bruges til sjov og spas, så behøver du nødvendigvis ikke være lige så opmærksom på dronens specifikationer. Skal dronen derimod bruges til videoproduktion eller lignende, er det en god idé forhøre sig omkring sig omkring de forskellige modeller.

Hvad må den koste?

Når du har besluttet dig for, hvor meget du er villig til at spendere på din drone, kan du lettere filtrere i produkter, som ligger inden for dit prisleje. For 3.000 – 4.000 kr. kan du anskaffe dig en ganske anstændig drone, som opfylder de fleste behov.

Snak med en specialist

Inden du beslutter dig for en model, er det altid en god idé, at forhøre sig hos en som har forstand på droner. Måske kender du en drone-entusiast som kan vejlede dig, hvis det ikke er tilfældet, kan du altid ringe og få svar på dine spørgsmål hos forhandleren. Derudover kan vi anbefale at følge med på dronefora og debatgrupper.

Du er også altid velkommen til, at kontakte os her på Dromag, hvis du ønsker hjælp til at finde en billig drone med kamera.