Byg-selv-droner

Har du nogensinde leget med tanken om, at bygge din egen drone? Så kan du her på siden finde inspiration til, hvorfor du bør kaste dig ud i dit eget byg-selv droneprojekt.

Hvorfor vælger man at bygge en drone?

I vores øjne er spørgsmål snarere hvorfor ikke? Det fede ved at bygge sin egen drone er, at du kan skræddersy den lige som det passer dig. Det kræver selvfølgelig at du har hænderne skruet ordentligt på og at din tekniske viden er tilstrækkelig, med henblik på droner og deres teknologi.

Vi har erfaret at mange af de droneentusiaster, som springer ud i at bygge deres egen drone, gør det som et hobbyprojekt. De gør det altså for sjov og for at vise at de kan. For vi bliver også nødt til at erkende, at med de droneproducenter der er på markedet i dag, er det ikke mange specifikationer vi kan efterspørge.

Kan man købe et byg-selv-droner som samlesæt?

Det er et spørgsmål som vi ofte får, for selvom det er spændende at bygge sin egen drone, er det ikke altid lige let at gå til. Derfor kan det være meget rart med et byggesæt, hvor man kan følge en vejledning – om ikke andet for øvelsens skyld.

Kan man så købe et byg-selv-drone sæt? Svaret er ja, det kan man godt. De er dog ikke så udbredte, og kan derfor være svære at opstøve. Med en enkelt søgning på nettet, vil du kunne finde nogle bud på byg-selv-droner.

Fordele ved byg-selv-droner

Som tidligere nævnt, har du mulighed for fuldstændig selv at bestemme, hvordan din drone skal se ud og hvad den skal kunne. Det er altså kun fantasien der sætter grænser (og måske dine færdigheder inden for dronebyggeri).

Den populæreste type drone, er den med fire propeller, også kaldet for quadcopter. Det er uden tvivl den vi ser flest af, hvorfor folk som bygger deres egen drone, ofte vælger at bygge dem med flere end fire propeller. Det giver i højere grad dronen et særpræg og gør den speciel.

Ulemper ved byg-selv-droner

Når der er fordele at nævne, er der naturligvis også ulemper. Først og fremmest er ulempen ved en byg-selv-drone, at den generelt ikke fremstår lige så robust, som dem man kan købe hos forhandlere. Det afhænger naturligvis af personen som har bygget dronen, samt materialerne der er blevet brugt.

Prisen ved et byg-selv-drone projekt, kan godt være overvældende. Tit og ofte kræver droner som man selv bygger, flere materialer end man lige går og tror. Det hænger sammen med, at der er større risiko for, at din drone løbende vil kræve reparationer da den ikke er lavet på et professionelt samlebånd.

Har du bygget en drone fra bunden?

Står du og har en fed drone stående hjemme i skuret, som du selv har bygget? Så vil vi meget gerne høre fra dig! Vi elsker når folk er lige så passionerede omkring deres droner, som vi er. Kontakt os på info@dromag.dk.