Droner – Alt du skal vide, når du skal købe en drone

Skal du købe en drone, er Dromag stedet. Vi er vilde med droner, og der hersker ikke meget tvivl om, at droner fortsat kommer til at vinde større indpas i tech-miljøet. Vi ser både at droner blive mere populære som fritidsinteresse hos private og som arbejdsmaskiner i erhvervslivet.

Her på Dromag skriver vi om alt inden for droner, og vi ønsker at være Danmarks foretrukne website, når det kommer til droner.

Populære valg, når det kommer til droner

3
no
list,detail
1
Indtast navn ...
/droner/
Thumbnail

Find mere information omkring droner

Her kan du finde et let overblik over den information, som vi kommer ind på omkring droner:

Kort om droner

En drone er en lille maskine, der kan flyve – og konceptet minder en smule om en helikopter. Dog er den klassiske drone opbygget med flere propeller (eksempelvis fire), som bruges til at få dronen til at lette fra jorden. En drone er et førerløst fartøj, som på engelsk kendes under forkortelsen UAV (Unmanned Aerial Vehicle).

Dronerne er, som nævnt, førerløse, og de styres enten fra en tilhørende fjernbetjening eller en app på smartphone, tablet eller computer. Udviklingen har dog også gjort det muligt at programmere dronerne, så de selv kan flyve baseret på instrukser og koordinater. Dette bliver primært brugt, når vi kigger på brugen af droner i erhvervslivet.

Drone i luften

Brugen af droner

Vi kunne blive ved i en evighed, hvis vi skulle nævne alle de steder, hvor droner bliver brugt, så vi har valgt at holde det lidt simpelt. Herunder vil skrive lidt om, hvordan droner bliver brugt i private sammenhænge og i erhvervsmæssige sammenhænge.

Droner til private

Det er blevet utrolig populært at have en drone som “legetøj” eller gadget. Dronerne kan virkelig få det indre legebarn frem hos voksne (nok især mænd), da det minder os om vores glæde, fra barndommen, ved alt, der var fjernstyret. Droner kan sammenlignes med fjernstyrede racerbiler, som mange kender fra deres barndom, og i nyere tider er dronerne også kommet ned i et prisleje, det gør, at de bliver købt som legetøj til børn.

Droner til erhverv

Når vi snakker droner til erhvervsmæssige formål, er der uden tvivl tale om nogle lidt dyrere droner. Disse droner kan nemlig udfylde nogle roller, som før i tiden har krævet større maskiner. De har eksempelvis erstattet kranerne, når der skal laves taginspektioner og erstattet luftballoner, når der skal filmes fra luften.

Droner har også et kæmpe potentiale, når det kommer til fragt, og virksomheder som Amazon og Dominos har allerede bevæget sig ud i eksperimenter, hvor fragten sker med droner. Dog har regler omkring flyvning med de førerløse droner gjort, at det ikke har været implementerbart endnu – men det er formentlig kun et spørgsmål om tid.

Priser på droner

Hvis vi starter med droner til privaten, starter de ved en ret overskuelig pris, da man efterhånden kan erhverve sig en drone for få hundrede kroner. De bevæger sig selvfølgelig hurtigt op over tusinde kroner, hvis man vil have en af de lidt lækrere modeller. Skal man have en af de absolut lækreste droner inden for privatdroner, skal man forvente at slippe omkring 5.000 kr.

Bevæger vi os videre til erhvervsdronerne, er snakken en helt anden. De fleste droner, som benyttes i erhvervslivet, koster nemlig langt oppe i de tocifrede tusindebeløb – og de mest avancerede af slagsen har også rundet 100.000 kr.

Når det kommer til prisen på droner, er det vigtigt at huske, at pris og kvalitet hænger unægteligt sammen. Derfor skal man gøre sig sine overvejelser, inden man vælger en af de billigere droner, da funktionaliteterne dermed også er sparet væk – og flyveoplevelsen heller ikke så lækker, som man kunne ønske.

Statistik omkring droner

Herunder har vi samlet noget statistik omkring droner, der virkelig viser, hvor meget droneindustrien har udviklet sig.

Vælg den rigtige drone

Har du besluttet dig for, at du skal ud og have dig den første drone? Eller måske den næste i rækken? Så har vi her listet nogle af de ting, som du bør være opmærksom på, inden du køber den næste drone.

Størrelse

Desto større en drone, man køber, desto flere kræfter og funktioner vil den have. Derfor er det væsentlig at have størrelsen i mente, når man vælger sin næste drone. Det kan sagtens være, at det rigtige valg for dig er en lille drone, fordi du ønsker at flyve indenfor, hvor der er begrænset med plads – og måske ikke ønsker at investere så mange penge i det. Er du derimod allerede glad for droner, vil du formentlig ikke tage til takke med en lille drone.

Hastighed

Køber man en drone som legetøj, vil hastigheden helt klart være en faktor for, hvor sjovt det er at flyve med dronen. Især drenge kan nok nikke genkendende til tilfredsstillelsen ved fart, og den samme tilfredsstillelse kan man få ved at købe en drone, der har lidt kræfter gemt i sig. På de fleste droner er tophastigheden nævnt, og kigger man på droner til privat brug, runder de hurtigste af dem 70 km./t., men kigger vi på dem, der bliver benyttet i sportsgrenen droneræs, kan de kommer helt op over 130 km./t.

Flyvetid

Flyvetiden er et udtryk for, hvor lang tid dronen kan flyve på en opladning. Det er klart at denne kan variere lidt alt efter, hvor meget dronen yder, men det er en god indikator, der fortæller noget om batterievnen i dronen. Tager man en af de forholdsvist billige droner, vil flyvetiden ofte være på omkring 10 minutter, hvor den derimod tredobles, hvis man vælger en af de dyrere droner, der kan have en flyvetid på omkring 30 minutter. Hvis du gerne vil nørde dette punkt lidt mere, kan du tjekke hvilket konkret batteri, der sidder i dronen – og her skal du holde øje med betegnelse mAh (Milliamp-Hours). Det tal vil gøre dig i stand til at sammenligne flere forskellige droners flyvetid.

Design

Selvom det ikke har den store påvirkning på, hvordan dronen flyver, vil designet altid være en faktor, der spiller ind. Droner er for mange “lir”, som gerne må se lidt lækkert og eksklusivt ud, når den fremvises for vennerne. Er man dog udelukkende interesseret i dronens funktionalitet, kan der være lidt penge at spare – ved at tage en mindre visuelt prangende drone.

Designet kan dog også have en praktisk funktion, da et mere aerodynamisk design kan gøre dronen mere stabil og modstandsdygtig over for vind, som er en af de ting, der ellers kan få bragt din drone ud af kurs.

Kamera

Du skal selvfølgelig også overveje, om et indbygget kamera i dronen er noget, som du ville blive glad for i længden. Det er blevet forholdsvist almindeligt, at der er indbygget kamera i en drone, og det giver nogle enestående muligheder for at forevige de smukke perspektiver, som dronen kan få. Ønsker du at have kamera i, vil vi anbefale, at du som minimum vælger en model med HD-kamera – og selvfølgelig allerhelst en drone med 4K-kamera.

Læs mere: Droner med kamera

Mærket

Der findes allerede mange producenter af droner, og her bør man også gøre sin research, før man investerer i en ny drone. Sørg for at få et godt overblik over de forskellige mærker, og find ud af, hvad de hver især er gode til. Nogle droneproducenter laver high-end-kamera som egner sig til filmproduktion, hvor andre har mere fokus på selve flyvningen, som skal være sjov og udfordrende.

Hvis du har svært ved at overskue de mange mærker, kan vi lige nævne to som uden tvivl er værd at give et kig; og det er Parrot og DJI.

Funktioner

Man kan efterhånden få droner med mange forskellige funktioner, og der kommer hele tiden nye til. Derfor anbefaler vi også alle, at sætte sig ind i, hvilke funktioner der findes til droner, inden de går ud og køber en ny drone. Her kan eksempelvis være tale om “FollowMe”, som får dronen til at følge efter dig eller “Virtual Reality”-briller, der lader sig det præcis det, som dronen filmer. Det er rigtig ærgerligt at have købt sig en ny drone, hvis man så finder ud af, at den ikke indeholder en funktion, som man først ikke vidste eksisterede men nu ikke føler, man kan leve uden.

Prisen

Du vil uden tvivl også have prisen i mente, når du skal ud og investere i en drone. Som vi nævnte lidt tidligere, spænder priserne bredt, og her handler det om at finde ud af, hvor avanceret ens drone skal være – og så se, hvilket prisleje den type befinder sig i. Er du helt ny inden for droner, vil vi anbefale at tage en af de lidt billigere, så der ikke lige pludselig står en drone til +5.000 kr., som blot samler støv på loftet. Er man derimod entusiastisk omkring droner, vil man nok hurtige nærme sig de 5.000 kr. – og formentlig også overstige det.